Acné behandeling Huidtherapie - MediDerm Amsterdam

Acné

Acné is een veel voorkomende huidaandoeningen die ontstaat in de pubertijd. Je kunt het herkennen aan puistjes en mee-eters. In een periode waarin pubers over veel zaken onzeker zijn, behoren puistjes wel tot het laatste waarop zij zitten te wachten. Tachtig tot negentig procent van de jeugd heeft in meer of mindere mate last van acné. Jongens hebben er vaker en in sterkere mate last van dan meisjes. Dit komt omdat acné vooral door het mannelijke geslachtshormonen (Androgene) wordt veroorzaakt. Bij MediDerm Amsterdam bieden we effectieve therapieën en behandelingen voor acné.

Hoe ontstaat acné ?

Acne ontstaat doordat de huid rondom de talgklieren ontsteekt. Een toename van de productie van het geslachtshormoon leidt tot vergroting van de talgklieren die daardoor meer talg gaat produceren. De mix van overmatige talgproductie in combinatie met dode cellen van de opperhuid kan leiden tot verstopping van de uitgangen van de talgklieren. In deze verstopte en uitgezette kliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Er ontstaan afgesloten talgklieren (comedonen) waarvan de wand kan gaan barsten hetgeen zal leiden tot ontsteking van je huid.

Acnébehandeling

Het doel is van de acnétherapie is om de talgproductie te verminderen, ontstekingen te voorkomen en roodheid en littekens te vervagen. Bij MediDerm Amsterdam maken we gebruik van een aantal methodes om de verschillende stadia van acne te behandelen.

Dieptereiniging

De oppervlakte van de huid wordt met een milde reiniger schoongemaakt. Daarna volgt een manuele dieptereiniging die bestaat uit het hygiënisch verwijderen van mee-eters en pustels. Dit gebeurt door met een naaldje inprikken en uitdrukken van de puistjes.

Vanaf € 49,50

Acnétherapie wordt in veel gevallen vergoed.

Dit gebeurd vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je verzekeringspolis of neem contact op met je zorgverzekeraar. MediDerm Amsterdam is erkend door alle zorgverzekeraars. Naar prijslijst

Glycolzuur peeling

Een peeling is een dermatologische handeling die tot doel heeft de huid af te pellen (dunner maken), zodat via regeneratie van corium en epidermis de huid er beter uit gaat zien. Alphahydroxyzuren (A.H.A.), waartoe het glycolzuur behoort, zijn een familie van plantaardige zuren die over buitengewone dermatologische eigenschappen beschikken. Glycolzuur is de kleinste molecule van alle AHA’s en dringt het snelste in de huid door. De glycolzuur peeling stimuleert de nieuw vorming van collageenvezels waardoor de acnéhuid sneller herstelt.

Salicylzuur peeling

Klassieke acnétherapeutica zijn zwavel, salicylzuur en resorcine. Deze verschillende substanties worden in wisselende percentages gebruikt. Deze producten gaan verschilfering en verdroging van de huid tegen en hebben een oplossende werking ten opzichte van talg. De peeling is geschikt voor elk huidtype en met name voor de vette en ontstoken acnéhuid. Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere peelings te ondergaan. Afhankelijk van de peeling en huidklacht zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig, elke 2 tot 3 weken.

Microdermabrasie

Met een microdermabrasie peeling worden dode, losse huidcellen verwijderd zodat ze de poriën niet meer blokkeren. Met geavanceerde apparatuur wordt een fijne straal (steriele) aluminium oxide kristallen langs de huid gezogen. Zo wordt een dun laagje van de opperhuid met dode en beschadigde huidcellen verwijderd zodat ze de poriën niet meer blokkeren. Met een regelmatige behandeling wordt celvernieuwing gestimuleerd. Mee-eters zullen hierdoor minder snel ontstaan. Bovendien stimuleert microdermabrasie de doorbloeding van de huid. Onze huidtherapeuten voeren deze techniek al jaren uit met zeer goede resultaten.

Fabels over acné

Een aantal hardnekkige fabels over acné. 1 Een vitaminentekort heeft geen invloed op acne en het heeft dus ook geen zin om vitaminepreparaten tegen acne te slikken. 2. Slechte hygiëne houdt geen verband met acne. Dit wordt vaak met elkaar in verband gebracht vanwege de uiterlijke verschijnselen van acné. Te vaak wassen met water en zeep heeft geen zin en wordt zelfs afgeraden. Het irriteert de huid alleen maar en helpt niet. 3. Acné is geen infectieziekte en wordt niet, door middel van huidcontact, van de ene mens op de andere overgedragen. 4 Talgvorming en transpiratie hebben niets met elkaar te maken. Sterk transpireren heeft geen invloed op de intensiteit van acné.

Kies ook voor kwaliteit en zekerheid

  • Al 18 jaar dé acné specialist
  • Behandeling door ervaren huidtherapeuten
  • Persoonlijke aandacht en deskundig advies
  • Verschillende behandelmethoden
  • Professionele medische omgeving
  • U kunt snel terecht, geen lange wachttijden
  • Wij staan garant voor een optimaal resultaat

Waarderingen

9.4

MediDerm is 861 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 9.4.

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in: Amsterdam, ArnhemNijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede.

Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze vestigingen

Laatste Reviews

Disclaimer: Resultaten verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en kan daarom niet worden gegarandeerd.