Beenvaatjes laserbehandeling

Met geavanceerde Vaatlaser - MediDerm Arnhem

Storende beenvaatjes

Het menselijk lichaam bevat een groot aantal vaatjes. Soms worden vaatjes slapper en raken overvuld met bloed. Het gevolg is dat deze zichtbaar worden onder andere als oppervlakkige beenvaatjes ofwel besenreiser. Door aanleg, het ouder worden en invloeden van buitenaf, kunnen beenvaatjes verder toenemen.

Door een behandeling met een vaatlaser kunt u storende rode en de blauwe vaatjes op uw benen snel en veilig laten verwijderen bij MediDerm Arnhem.

Behandeling van beenvaatjes

Bij MediDerm gebruiken we de Candela YAG vaatlaser om vaatjes op de benen en enkels te verwijderen. Deze krachtige vaatlaser verwijdert rode en blauwe bloedvaatjes tot ca. 3 mm die zichtbaar zijn op de huid. De YAG laser maakt gebruik van een specifieke golflengte van 1064nm. Dit laserlicht wordt selectief door de bloedvaten opgenomen en heeft vrijwel geen inwerking op het omliggende weefsel. De behandeling is effectief en veroorzaakt geen littekenvorming. Alle zones op het lichaam kunnen worden behandeld.

Het resultaat van de behandeling

Het resultaat van de vaatlaser behandeling is deels afhankelijk van de dikte en de diepte van de vaatjes. Oppervlakkige vaatjes geven meestal direct een zichtbaar resultaat.

Soms blijven vaatjes na de behandeling nog tijdelijk zichtbaar totdat het lichaam de restanten heeft opgeruimd. Voor dieperliggende en dikkere beenvaatjes kan een extra behandeling nodig zijn. Na verloop van jaren kunnen nieuwe beenvaatjes ontstaan. In dat geval kan weer een laserbehandeling nodig zijn om de nieuw ontstane vaatjes te laten verwijderen.

Voor de behandeling

Tijdens een intakegesprek ontvangt u alle informatie over de behandeling en worden eventuele contra indicaties met u doorgesproken. Ook wordt het behandelgebied fotografisch vastgelegd om het effect van de behandeling te kunnen beoordelen.

Op het moment van de behandeling mag u niet gebruind zijn (door de zon of zonnebank). Bij een teveel aan bruin pigment in de huid bestaat het gevaar dat de behandelde zone geneest met een te lichte of te donkere kleur. We raden dan ook aan om gedurende drie weken vóór de behandeling blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden.

Na de behandeling

Ook na de behandeling is het belangrijk om uw huid gedurende drie weken te beschermen tegen de zon. Dit kan door gebruik van een zonnecrème met een factor van minimaal 30.

Direct na de behandeling ontstaat meestal roodheid en kleine zwelling van de huid. Dit kan gepaard gaan met een licht branderig gevoel. Er kan een verkoelende gel worden aangebracht of een coldpack worden gebruikt. Eventuele zwelling en roodheid verdwijnen meestal in de loop van twee dagen. Uw lichaam ruimt de restanten van de vaten dan geleidelijk op in de volgende weken.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig maar niet pijnlijk en wordt door de meeste mensen goed verdragen. Een laserpuls voelt als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet of als speldenprikken. Na de behandeling wordt de huid gekoeld om eventueel ongemak te verminderen.

Duur van de behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. De behandeling van enkele vaatjes neemt ongeveer 15 minuten in beslag. De behandeling van een middelgroot gebied duurt ongeveer 30 minuten.

Werking van de vaatlaser

Laser-technologie wordt al jaren gebruikt om kleine spataderen te behandelen en weg te halen. Een vaatlaser produceert licht met grote energie die wordt geabsorbeerd door oxyhemoglobine (zorgt voor zuurstoftransport in het bloed).

Deze energie wordt vervolgens omgezet in warmte waardoor het vaatje dichtschroeit. Afhankelijk van de hoeveelheid energie en de tijdsduur waarin deze wordt vrijgegeven, worden grotere of kleinere vaten behandeld.

Beenvaatjes laserbehandeling

Vanaf €115,-

Vergoedingen

De behandeling van beenvaatjes komt bij de meeste zorgverzekeraars niet in aanmerking voor vergoeding. Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Naar prijslijst

Waarderingen

9.4

MediDerm is 861 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 9.4.

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in:
Amsterdam, ArnhemNijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede.

Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze vestigingen

Disclaimer: Resultaten verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en aard van de indicatie en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.