Couperose Huidverbetering - MediDerm Ede

Vaatafwijkingen in het gelaat

Couperose en spider naevus (spinnetjes) zijn twee veelvoorkomende vaatafwijkingen die het gelaat zichtbaar ontsieren. Maar ook angiomen (rode vaatzwellingen die als bolletjes op de huid liggen) komen voor. Met een geavanceerde vaatlaser kunnen de verschillende vaatafwijkingen bij MediDerm eenvoudig worden verwijderd.

Bij de huidtherapeuten van MediDerm kunt u terecht om uw couperose en storende vaatjes snel en veilig te laten verwijderen. Het is aan te raden om de couperose tijdig te behandelen aangezien deze zich kan ontwikkelen tot rosacea.

Behandeling vaatafwijkingen

Couperose, spider naevus en andere vaatafwijkingen zoals angiomen kunnen effectief worden behandeld met een vaatlaser. Verwijde of uitgezette bloedvaatjes worden verwijderd zonder de omgevende structuren te beschadigen. Deze techniek worden ook toegepast bij gerelateerde aandoeningen zoals oppervlakkige beenvaten (besenreiser). Een behandeling duurt maximaal dertig minuten.

Werking van de Vaatlaser

Het licht van de vaatlaser reageert op hemoglobine, de stof die ons bloed de herkenbare rode kleur geeft. Hemoglobine in het bloed en in de vaatjes absorberen de laserenergie waardoor er een reactiewarmte ontstaat.

Hierdoor lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg is dat het bloed stolt en de vaatjes samentrekken en vervolgens verdwijnen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat de restanten worden afgevoerd. Deze behandelmethode is snel, effectief en veilig.

Direct resultaat

Na de couperose behandeling bij MediDerm ziet u direct na de behandeling al de eerste resultaten. Afhankelijk van de oppervlakte en dichtheid van de aandoening kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, gemiddeld volstaan 1 tot 3 behandelingen.

Pijnloos

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Een laserpuls voelt als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Direct na de behandeling kunt u de huid koelen met een coldpack of een verkoelende gel.

Vóór en na de behandeling

Eventuele contra indicaties worden met u door een van onze huidtherapeuten doorgesproken. Op het moment van de behandeling mag u niet gebruind zijn (door de zon of zonnebank) en is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. Bij een teveel aan bruin pigment in de huid bestaat het gevaar dat de behandelde zone te licht of met verkleuring geneest. We raden dan ook aan om gedurende drie weken vóór de behandeling blootstelling aan de zon te vermijden.

Ook na de behandeling is het belangrijk om uw huid gedurende drie weken te beschermen tegen de zon. Dit kan door gebruik van een zonnecrème met een factor van minimaal 30. Direct na de behandeling ontstaat meestal roodheid en kleine zwelling van de huid. Dit gaat gepaard met een licht branderig gevoel. Er kan een verkoelende gel of crème worden aangebracht. Eventuele zwelling en roodheid verdwijnen meestal in de loop van twee dagen. Uw lichaam ruimt het bloedvat dan geleidelijk op in de volgende 6-8 weken.

Couperose

Kleine bloedvaatjes, net onder de huid, die blijvend verwijd zijn en eruit zien als lichtrode tot donkerpaarse verkleuringen wordt ook wel couperose genoemd. Couperose komt veelal voor op het gezicht, voornamelijk bij de wangen en de neus. Couperose is ongevaarlijk maar wordt als hinderlijk ervaren. Couperose ontstaat hoofdzakelijk door erfelijke aanleg en is daardoor moeilijk te voorkomen. Door invloeden van buitenaf neemt de ernst en de omvang van couperose toe. Hiertoe behoren onder meer de invloed van zonlicht, grote temperatuurverschillen, inname van sterk gekruid eten, te warme spijzen en alcohol.

Spinnetje / Spider Naevus

Een spider naevus heeft centraal een speldenknop achtige bolletje met daaraan dunne adertjes die naar buiten lopen en lijkt op een spinnetje.

Spinnetjes komen voor op de bovenste lichaamshelft, bijvoorbeeld, op gezicht nek en handen. Spinnetjes kunnen ontstaan tijdens de zwangerschap maar ook bij hormonale anticonceptie en UV schade.

laserbehandeling pigmentvlekken gezicht 5

Vanaf € 95,- 

Couperose behandeling

Vergoedingen

Behandeling van vaatafwijkingen wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering, als het gaat om verwijde bloedvaatjes in het gelaat.

Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. MediDerm is erkend door alle zorgverzekeraars.

Naar prijslijst

Kies voor kwaliteit en zekerheid

  • Al 18 jaar dé laser specialist
  • 9.3 uit 900+ waarderingen 
  • Ervaren huidtherapeuten
  • Persoonlijke aandacht en deskundig advies
  • De nieuwste lasers
  • Professionele medische omgeving
  • Optimaal resultaat

Waarderingen

9.4

MediDerm is 861 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 9.4.

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in:
Amsterdam, ArnhemNijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede.

Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze vestigingen

Wetenschappelijke zekerheid en FDA goedkeuring

De behandeling voor couperose verwijderen is wetenschappelijk gedocumenteerd. De Candela vaatlaser waarmee u bij MediDerm wordt behandeld is medisch erkend en FDA goedgekeurd.

Disclaimer: Resultaten verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en aard van de indicatie en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.