Goed “in shape” de zomer in. VelaShape; de uitkomst tegen cellulite.

Eindelijk, de zomervakantie is in aantocht! Ondanks de bijzondere corona-tijd iets waar ik toch altijd erg naar uit kijk. Gezellig het terras op, een heerlijke glaasje wijn erbij en als het kan op vakantie naar een zonnig land. We hebben dit een hele poos moeten missen maar zoals het er naar uit ziet is er deze zomer best weer wat mogelijk. We kunnen weer met onze blote benen onder de rokjes en de bikini mag weer aan.

Cellulite of cellulitis
Maar je kent het vast, cellulite! Hobbels en deukjes op billen, dijen. Het kan ook voorkomen op je buik en de bovenarmen. Het ongelukkige feit is dat 95% van de vrouwen op enig moment in hun leven last krijgen van cellulite. Even een leuk weetje; cellulite ( sinaasappelhuid) en cellulitis (een onderhuidse ontsteking) zijn twee verschillende aandoeningen. Vaak wordt het woord cellulitis gebruikt i.p.v. cellulite en dan bedoelen we de sinaasappelhuid. Fout woord dus, cellulite is het juiste woord. Cellulite is een ophoping van vet in de adipocyten (vetcellen in de onderhuid) en van het water eromheen. Als deze adipocyten groter worden, vervormen de omhulsels. Dit trekt aan de aanhechtingspunten van de huid waardoor een sinaasappeleffect ontstaat.

Factoren die een rol spelen
Voor cellulite heb je wel of geen aanleg. Aan dit feit kun je helaas niets doen. Factoren die een rol spelen zijn onder andere hormonale stoornissen, te weinig lichaamsbeweging, stress en verkeerde voeding. Cellulite gaat niet weg door alleen te sporten. Bewegen werkt namelijk op het spierweefsel en niet op het bindweefsel, waar de cellulite zich bevindt. Maar goed nieuws, bij MediDerm bieden wij de Velashape behandeling aan!

Wetenschappelijk bewezen
Deze behandeling is wetenschappelijk bewezen en goedgekeurd door de FDA. De Velashape behandeling die bij MediDerm wordt uitgevoerd is wereldwijd erkend als betrouwbare behandeling voor cellulite en figuurcorrectie, iets wat wij vrouwen natuurlijk allemaal willen voor de zomer! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je naast de Velashape behandelingen goed water drinkt, gezond eet en dat je de inname van alcohol en suikers beperkt. Een kuur voordat je op vakantie gaat is daarom wel net zo handig.

De Velashape behandeling
Ik zal nog even uitleggen wat de Velashape behandeling inhoudt. De Velashape behandeling is een prettige manier om de cellulite glad te strijken, plaatselijke vetophopingen te verwijderen en de huid te verstevigen. Het werkt als volgt; de huid wordt behandeld met een combinatie van infrarood licht, bipolaire radiofrequentie, vacuüm en mechanische massage. Het infrarode licht zorgt voor een betere doorbloeding, verhoogt de huidelasticiteit en verwarmt het vetweefsel tot 5mm diep. De bipolaire radiofrequentie (RF) zorgt voor huidverstrakking, verhoogt de zuurstofopname en activeert de stofwisseling. Het vacuüm mobiliseert het weefsel en de rollen zorgen voor een diepe massage die een verbeterde lymfedrainage op gang brengt en de afvoer van vet en afvalstoffen stimuleert.

Ik ervaar de behandeling absoluut niet als pijnlijk. Wel zal de huid wat rood en warm aanvoelen tot enkele uren na de behandeling. Een Velashape kuur geeft snel resultaat en bestaat in de regel uit zes behandelingen. Een behandeling duurt ca. 45 minuten en vindt 1 keer in de week plaats. Na 6 behandelingen er is een duidelijke afname van de cellulite en een meetbare afname van de lichaamsomtrek. Daarbij verbeteren contouren en de huid wordt strakker, gladder en steviger. En, het fijne is dat je direct na de behandeling al je normale activiteiten weer kunt voorzetten!

Wie wil er nou niet “in shape” de zomer in? Ik zeg; laat die zomer maar komen!

Jessica Verheij
Huidtherapeut

Jessica is werkzaam als huidtherapeut bij MediDerm Arnhem en Nijmegen.