Couperose
Huidverbetering

Couperose

Couperose lijkt op een netwerk van fijne rode draadjes die net onder het huidoppervlak liggen. Het komt meestal voor op het gezicht en dan voornamelijk op de wangen en op de neus. Regelmatig horen we dat de roodheid als storend wordt ervaren en dat met name vrouwen het met make-up camoufleren.

Bij de huidtherapeuten van MediDerm kunt u terecht om uw couperose en storende vaatjes snel en veilig te laten verwijderen. Het is aan te raden om de couperose tijdig te behandelen aangezien deze zich kan ontwikkelen tot rosacea.

Couperose behandeling

Couperose kan worden behandeld met licht of laser therapie en met elektrische coagulatie. Deze behandeltechnieken worden ook toegepast bij gerelateerde aandoeningen zoals; oppervlakkige vaatjes, spinnenkopjes, rosacea, en gesprongen vaatjes. Afhankelijk van de lokatie op het lichaam, het behandeloppervlak en de intensiteit kiezen we voor FotoFacial RF of elektrische coagulatie. Een behandeling duurt maximaal dertig minuten.

Hoe ontstaat couperose

Couperose zijn chronisch verwijde haarvaatjes (adertjes) als gevolg van vaatwandverslapping en ontstaat hoofdzakelijk door erfelijke aanleg. Ook grote temperatuurverschillen en bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol en pittige kruiden kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose.

Licht of lasertherapie

Bij MediDerm maken we voor de behandeling van couperose gebruik van FotoFacial RF, een effectieve behandelmethode die is gebaseerd op Elos technologie.

Hierbij worden storende vaatjes behandeld met een combinatie van intensief licht en hoogfrequente stroom. De hemoglobine (rode bloedlichaampjes) in het bloed en in de vaatjes absorberen deze energie waardoor er een reactiewarmte ontstaat. Hierdoor lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op.

Het gevolg is dat het bloed stolt en de vaatjes samentrekken en vervolgens verdwijnen. Het lymfesysteem zorgt ervoor dat de restanten worden afgevoerd. Deze behandelmethode is snel, effectief en veilig. 

Elektrische coagulatie

Elektrische coagulatie is een behandelmethode waarbij de kleine ontsierende huidaandoeningen met een elektrische stroom worden behandeld. De storende vaatjes worden met kleine naaldjes dichtgebrand. Coaguleren is een behandelmethode die hoofdzakelijk wordt toegepast bij kleine oppervlakken en vaatjes. 

huidtherapie coaguleren 2

Direct resultaat

De couperose behandeling bij MediDerm  is niet pijnlijk en duurt niet lang, al direct na de behandeling ziet u de eerste resultaten.

Afhankelijk van de oppervlakte en dichtheid van de aandoening kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, gemiddeld volstaan 1 tot 3 behandelingen.

Na het beoordelen van uw huid kunnen we hierover een goede inschatting geven.

Waar moet u rekening mee houden

Het is van belang dat u enkele weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank mijdt of een sunblock gebruikt met zowel UVA als UVB bescherming.

Ook mag u geen gebruik maken van foto-sensitieve medicatie. Hiermee voorkomt u een overreactie van de huid. Ter verbetering van de vochtgraad van uw huid adviseren wij om een aantal dagen voorafgaand en een aantal dagen na de behandeling, extra water te drinken.

Een juiste vochtgraad werkt namelijk in het voordeel van de behandeling.

Geen herstelperiode

Na de behandeling bij  MediDerm heeft u geen herstelperiode nodig. De huid kan nog enkele uren wat roder en gevoeliger zijn maar u kunt direct uw normale activiteiten voortzetten.

Nu al vanaf € 59,- 

Couperose behandeling

Vergoedingen

Bij een aantal zorgverzekeraars komt de behandeling van couperose in aanmerking voor vergoeding, vanuit het aanvullend pakket.

Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. MediDerm is erkend door alle zorgverzekeraars. 

Bekijk onze kostenoverzicht

Wetenschappelijke zekerheid en FDA goedkeuring

De behandeling voor couperose verwijderen is wetenschappelijk gedocumenteerd. De Syneron apparatuur waarmee u bij MediDerm wordt behandeld is medisch erkend en FDA goedgekeurd.

Disclaimer: Resultaten kunnen verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.