Microdermabrasie Huidverbetering - MediDerm

Microdermabrasie

Microdermabrasie kan een wezenlijke bijdrage leveren om uw huid in goede conditie te krijgen en gezond te houden. Het zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en huidconditie.

Huidaandoeningen, slechte eetgewoonten, veroudering en luchtvervuiling kunnen het normale peelingproces van de huid verstoren. Ze beperken daarmee het goed functioneren van de huid en kunnen huidproblemen veroorzaken. Daarbij lijken hierdoor vaak wat ouder dan we ons in werkelijkheid voelen.

Bij de huidtherapeuten van MediDerm  kunt u altijd terecht voor een microdermabrasie behandeling.

microdermabrasie behandeling close-up

Wat is Microdermabrasie

Microdermbrasie is een intensieve mechanische peeling die we onder andere toepassen voor het verwijderen van huidonregelmatigheden zoals, acné littekens, vergrote poriën, verouderde huid, fijne lijntjes, comedonen en striemen. Daarbij helpt de behandeling uw huid gezond en in goede conditie te houden.

De MegaPeel microdermabrasie apparatuur waarmee u wordt behandeld bij MediDerm is een gesloten en steriel behandelsysteem dat zich met name onderscheidt door de kracht en dieptewerking die mogelijk is.

Direct resultaat

Na de microdermabrasie behandeling ziet u direct resultaat. Uw huid voelt glad en zacht aan en krijgt een frisse uitstraling. Afhankelijk van de diepte van de behandeling en het huidtype kan de huid na de behandeling kortstondig wat gevoeliger en strakker aanvoelen of lichte roodheid vertonen.

Bij een sterk beschadigde huid zoals een acnéhuid is een diepe behandeling tot in de lederhuid vereist waarna de huid enige tijd rood en licht gezwollen kan zijn. In vrijwel alle gevallen kunt u na de behandeling uw dagelijkse activiteiten normaal voortzetten.

Hoe werkt microdermabrasie

Bij een microdermabrasie peeling wordt met speciale apparatuur een fijne straal aluminiumoxide microkristallen langs de huid gezogen. Zeer nauwkeurig wordt een dun laagje dode en beschadigde huidcellen verwijderd. De huid wordt hierdoor aangezet om versneld nieuwe huidcellen aan te maken en gaat zich van binnenuit vernieuwen. De combinatie van het vacuüm en de peeling zorgt daarbij voor het stimuleren van de bloedtoevoer (micro circulatie).

Hierdoor worden nutriënten die de huid nodig heeft beter uitgewisseld. Tevens worden door microdermabrasie de fibroblasten gestimuleerd die nodig zijn voor de productie van collageen en elastine in de dieperliggende huidlagen. Dit natuurlijke proces van celregeneratie zorgt voor een egalere huid die zacht en soepel aanvoelt.

Is het geschikt voor mijn huid ?

Microdermabrasie is een milde behandeling en toepasbaar voor alle huidsoorten en kleuren. Het is geschikt voor alle leeftijden en biedt goede resultaten bij een droge, ruwe futloze huid.

Ook de wat rijpere huid, vaak met met fijne lijntjes en rimpeltjes, kan goed worden behandeld. Heeft u een vette huid of vergrote en/of verstopte poriën ? Andere veel voorkomende toepassingen staan hieronder wat uitgebreider omschreven.

In alle gevallen en afhankelijk van de indicatie en de ernst van het huidprobleem kunnen meerdere opeenvolgende microdermabrasie behandelingen noodzakelijk zijn. Tussen de behandelingen zit meestal een interval van twee weken. Na de eerste behandeling zijn de resultaten goed zichtbaar.

microdermabrasie behandeling gezicht

Microdermabrasie bij acné

Acné ontstaat door overmatige productie van sebum, hormonale activiteit en verstoppingen van de poriën. Dode huidcellen hopen zich op rond de haarfollikels, wat de natuurlijke afvoer van sebum verstoort.

De blokkade die zo ontstaat kan leiden tot verschillende problemen zoals comedonen en verstoppingen. Een regelmatige microdermabrasie behandeling bij MediDerm zal helpen om de dode huidcellen te verwijderen, blokkades te voorkomen en de poriën te zuiveren waardoor de huid weer in staat wordt gesteld om overtollig sebum natuurlijk af te voeren. Bovendien zorgt een regelmatige behandeling voor het verwijderen van de zogenaamde zwarte en witte puntjes. Ook de dikke, ruwe textuur van de huid wordt verfijnd.

Lees meer over acné

Acnélittekens

Bij littekens is het vaak zo dat de diepere huidlagen beschadigd zijn waardoor een ruwe littekenvormige structuur ontstaat. Een regelmatige behandeling met de microdermabrasie apparatuur resulteert in een verzachtend en uitvlakkend effect op het litteken waardoor dit minder of bijna niet meer zichtbaar wordt. Fel uitstekende littekens zullen minder baat hebben bij deze behandeling. Een regelmatige behandeling zal wel leiden tot een algemene verbetering van de huidkwaliteit.

Zonbeschadigde huid

Wanneer de huid wordt blootgesteld aan overmatig zonlicht, zal de opperhuid hierop reageren door dikker te worden om zo de onderliggende huidlagen te beschermen. Dit kan resulteren in een droge en ruwe huid.

Vaak kan ook een abnormale celdeling worden vastgesteld. Een kuur van opeenvolgende microdermabrasie behandelingen kan zeer bevredigende resultaten opleveren in de behandeling van zonbeschadigde huid en van oneffen huidpigmentatie.

Al vanaf € 50,-

Microdermabrasie

Vergoedingen

Bepaalde indicaties die met behulp van microdermabrasie kunnen worden behandeld komen bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding

Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. MediDerm is erkend door alle zorgverzekeraars.

Ga naar prijslijst

Waarderingen

9.3

MediDerm is 1268 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 9.3.

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in:
Amsterdam, ArnhemNijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede.

Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze vestigingen

Disclaimer: Resultaten verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en aard van de indicatie en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.

[/row]

Disclaimer: Resultaten kunnen verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en opbouw van de huid en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.