Pigmentvlekken

Huidverbetering - MediDerm

Pigmentvlekken

Veel mensen krijgen vroeg of laat wel een keer last van pigmentvlekken. In het gezicht worden ze vaak als storend ervaren en doorgaans met make-up gecamoufleerd.

De zon is de belangrijkste oorzaak van pigmentverstoringen. Daarom adviseren wij om zonlicht (UVA en UVB) zoveel mogelijk te mijden of een beschermende sunblock te gebruiken.

Heeft u last van pigmentvlekken, dan kunnen de huidtherapeuten van MediDerm  ze op snelle en veilige wijze verwijderen.

Bekende pigmentverstoringen

Pigmentvlekken zijn opeenhopingen van pigment (melanine) in de huid en zijn te herkennen aan de donkere verkleuringen van de huid. Meestal worden ze veroorzaakt door de zon, hormonale schommelingen en erfelijkheid. Verstoringen die we bij MediDerm vaak tegenkomen zijn:


Ouderdomsvlekken
Deze zien eruit als een of meer bruin gekleurde plekjes op de huid. Deze pigmentvlekjes ontstaan vooral op lichaamsdelen die veelvuldig aan zonlicht zijn blootgesteld zoals het gelaat maar ook armen en handen.

Zonbeschadigde huid
Veel zonaanbidders, al vanaf eind twintig, hebben een door de zon beschadigde huid. Dit uit zich in abnormale pigmentatie en veranderingen in de textuur van de huid.

Zwangerschapsmasker (melasma)
Een andere vorm van overmatige pigmentvorming is het zwangerschapsmasker. Dit zijn donkere vlekken in het gezicht en soms in de nek. Aangezien deze variant vooral voorkomt bij zwangere vrouwen (ze worden veroorzaakt door zwangerschapshormonen), wordt dit het zwangerschapsmasker genoemd.

Pigmentvlekken behandeling

Er zijn verschillende behandelmethoden om pigmentvlekken effectief te verwijderen. Afhankelijk van het type pigmentverstoring kan voor een bepaalde behandeling worden gekozen.

Voor de behandeling van pigmentvlekken hebben we bij MediDerm de keuze uit 3 behandeltechnieken: 

 

Ruby laser

De Q-switched ruby laser werkt met een zuivere golflengte van 694 nm. Deze golflengte heeft relatief de hoogste absorptie door melanine en is ook geschikt voor de behandeling van lichtere pigmentvlekken die minder melanine bevatten.

 

Alexandrite laser

De Alexandrite laser is een laser met een zuivere golflengte van 755 nm. Deze golflengte heeft een grote absorptie door melanine en wordt breed ingezet bij verschillende pigmentverstoringen.

elos fotofacial rf huidverbetering

 

FotoFacial RF

FotoFacial RF is een behandelmethode gebaseerd op Elos technologie; een combinatie van hoogfrequente stroom en lichtenergie met golflengtes tussen 470 en 980 nm. Elos wordt ingezet bij verkleuringen van de verouderde huid en herstelt de egale teint.

Hoe werkt het precies

Tijdens de behandeling wordt het laserlicht selectief door de pigment (melanine) geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze reactie zorgt ervoor dat opgehoopte melanine wordt afgebroken.

Vervolgens worden de afvalstoffen door het natuurlijke afweersysteem van het lichaam afgevoerd. Door de behandeling wordt de opeenhoping van pigment verwijderd en krijgt de huid weer een egale teint.

Afhankelijk van het type pigmentverstoring volstaan gemiddeld 2 tot 3 behandelingen met een interval van drie tot vier weken. De behandeling is geschikt huidtype I t/m IV.

Vanaf € 89,-

Pigmentvlekken verwijderen

Vergoedingen

Bij een aantal zorgverzekeraars komt de behandeling van pigmentvlekken in aanmerking voor vergoeding, vanuit het aanvullend pakket.

Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. MediDerm is erkend door alle zorgverzekeraars.

Naar prijslijst

Waar moet u rekening mee houden

Het is van belang dat u enkele weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank mijdt of een sunblock gebruikt met zowel UVA als UVB bescherming. Ook mag u geen gebruik maken van foto sensitieve medicatie.

Hiermee voorkomt u een overreactie van de huid. Ter verbetering van de vochtgraad van uw huid adviseren wij om een aantal dagen voorafgaand en een aantal dagen na de behandeling extra water te drinken.

Een juiste vochtgraad werkt namelijk in het voordeel van de behandeling.

Waarderingen

9.4

MediDerm is 861 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 9.4.

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in:
Amsterdam, ArnhemNijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede.

Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze vestigingen

Wetenschappelijke zekerheid en FDA goedkeuring

De behandelingen voor het verwijderen van pigmentvlekken zijn wetenschappelijk gedocumenteerd. De laser behandelapparatuur van Syneron en Candela waarmee u bij MediDerm wordt behandeld is medisch erkend en FDA goedgekeurd.

Disclaimer: Resultaten verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en aard van de indicatie en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.