Over MediDerm

Over MediDerm

MediDerm is een praktijk voor huidtherapie en laserbehandelingen, gevestigd in verschillende gezondheidscentra in Utrecht en Gelderland. Bij onze huidtherapeuten kunt u terecht voor uiteenlopende huidproblemen en cosmetische huidzorg.

Wij onderscheiden ons door het gebruik van de nieuwste technieken en een uniek aanbod aan laserbehandelingen. Natuurlijk staan kwaliteit en veiligheid daarbij voorop. Daarbij beschikken we over een ruime ervaring, al meer dan 17 jaar behandelen dagelijks uiteenlopende huidproblemen in onze praktijken.

Door de lage drempel en ontspannen sfeer zult u zich snel bij MediDerm op uw gemak voelen.

Vergoedingen

Veel therapieën komen in aanmerking voor een vergoeding. Bij chronische lymfoedeem en chronische littekens is een verwijzing van uw huisarts nodig. Vanaf de 21e behandeling worden deze behandelingen uit de basisverzekering vergoed.

U moet wel rekening houden met het eigen risico. Overbeharing, acne, oedeem en littekens worden eventueel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Zorgverzekeraars hanteren hierbij verschillende tarieven. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

MediDerm heeft zorgovereenkomsten met vrijwel alle zorgverzekeraars . De financiële afwikkeling kan in sommige gevallen rechtstreeks, zodat u de facturen niet zelf hoeft voor te schieten.

Wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut behandeld de zieke of beschadigde huid en is dé deskundige op het gebied van paramedische en cosmetische huidzorg. Hiervoor heeft zij de vierjarige HBO voltijds studie huidtherapie afgerond.

Om de kwaliteit te waarborgen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen worden daarnaast regelmatig bijscholing gevolgd. Alle huidtherapeuten bij MediDerm zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Is er een doorverwijzing nodig ?

Voor vragen of klachten over de huid kunt u direct terecht bij MediDerm en heeft u in principe geen doorverwijzing meer nodig van een arts of specialist.

De nieuwe regeling “directe toegankelijkheid” is in de wet opgenomen en geldt ook voor het paramedische beroep van huidtherapeut. Een voordeel hiervan is dat u eerder kunt starten met een behandeling. Alléén bij medische noodzaak of chronische aandoeningen is een verwijzing nodig i.v.m. vergoeding door zorgverzekeraars.