Kalknagels Laserbehandeling
Behandelingen

Kalknagels Laserbehandeling

Helaas hebben veel mensen last van kalknagels of schimmelnagels. Circa 15% van alle volwassenen krijgt er een keer te maken, vooral bij de teennagels treedt infectie op maar ook vingernagels kunnen besmet raken.

Meestal begint de infectie aan de nagelrand. De nagels verkleuren van witgeel tot bruin. In een later stadium kan de nagel dik en brokkelig worden of zelfs loslaten. Bij mensen met een verminderde weerstand en diabetes patiënten treedt infectie sneller op. De nagels vormen een hinderlijke ontsiering en kunnen bovendien pijnlijk zijn. Gelukkig biedt Mediderm een goede oplossing in de vorm van lasertherapie.

Alles onder 1 dak bij MediDerm

Kalknagels is een schimmelinfectie van de nagel die moeilijk te genezen is. Bij MediDerm kunnen alle noodzakelijke stappen gecombineerd worden, zelfs in één behandeling. Microscopisch onderzoek, pedicuren van de nagels en aansluitend de laserbehandeling zelf. Alleen op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de behandeling een goede kans van slagen heeft.

Hoe ontstaat besmetting?

Besmetting ontstaat door dezelfde schimmelsoort (dermatofyten) die ook voetschimmel veroorzaakt. De schimmel kan worden overgedragen op andere personen, bijvoorbeeld door met blote voeten openbare douche- en badruimtes te betreden.

In veel gevallen begint de besmetting op één nagel en raken vervolgens meerdere nagels aangedaan. Normaal gesproken is een nagel te dik om schimmels door te laten maar nagels die beschadigd zijn door sporten of door het dragen van te nauwe schoenen, kunnen toch geïnfecteerd raken. Vocht en warmte geven eenmaal aanwezige schimmels de kans zich dieper in de huid en nagels te nestelen.

Met welke methodes kan een infectie worden behandeld ?

  • Antischimmel zalven of crèmes; schimmels zitten vooral aan de onderkant van de nagel en zijn daardoor van buitenaf slecht bereikbaar met antischimmel crèmes. De meeste antischimmel preparaten worden in de vorm van een crème of een zalf op de nagel aangebracht. Keratine, de belangrijkste bouwstof van de nagel, is alleen vrijwel ondoordringbaar waardoor de medicijnen soms niet tot de infectie kunnen doordringen.
  • Medicijnen; antischimmelpillen / terbinafine tabletten kunnen bijwerkingen hebben en ook de werking van andere medicijnen zoals antidepressiva, bloedverdunners en hartmedicijnen beïnvloeden.Een kuur duurt ongeveer 3 maanden met ca 25-30% kans dat de medicijnen niet aanslaan. Uw huisarts of apotheek kan u hierover verder informeren.
  • Laserbehandeling; Een kalknagels laserbehandeling bestrijdt kalknagels doelgericht en effectief. Bij MediDerm  wordt de FOX diodelaser ingezet die speciaal voor deze aandoening is ontwikkeld. Bij MediDerm bieden wij u alle benodigde stappen voor een optimaal resultaat.

Stap 1 onderzoek

Meestal zijn de verschijnselen van een voetschimmel of kalknagels voor een huidtherapeut goed herkenbaar. Bij twijfel kunnen wij schilfers van de nagels onderzoeken door het aanmaken van een preparaat en deze te analyseren met een microscoop.

Na afname van schilfers krijgt u na  een week de uitslag. Het gebruik van antischimmel middelen verhindert een juiste diagnose, stopt u daarom minimaal twee weken voor de afname met het gebruik.

Stap 2 pedicuren

Voor een effectieve behandeling mag de nageldikte niet groter zijn dan circa 1 mm. Voorafgaand aan de lasertherapie moeten de nagels, indien te dik, worden afgevlakt door een medisch pedicure.

Dit kan in een aantal praktijken van MediDerm professioneel en direct voor de laserbehandeling worden uitgevoerd door onze eigen medisch pedicure. De kosten voor het pedicuren van twee voeten bedraagt  eur 27,50 en duurt ca 15 minuten.

laserbehandeling kalknagels close-up

Stap 3 lasertherapie

Het principe van de kalknagel laserbehandeling is gebaseerd op het uitschakelen van de schimmel door selectieve thermische overbelasting. Dit gaat met behulp van een FOX diodelaser met een golflengte van 1.064nm die speciaal voor deze toepassing is ontwikkeld.

Bij de behandeling bereikt een fijne laserstraal het midden van de schimmelkolonie op het nagelbed. De energie van de laserstraal wordt door de schimmel opgenomen en omgezet in warmte. De celstructuur van de schimmels raakt bij een temperatuur van 45 graden permanent beschadigd waardoor de schimmel afsterft en uitbreiding van de infectie wordt effectief stopgezet.

De lasertherapie is veilig en doeltreffend. Bij de behandeling wordt de nagel zelf en het aangrenzende huidweefsel ontzien.

Nu al vanaf €69,-

Kalknagels Laserbehandeling met de
Fox III diodelaser

Effectief

Een behandeling met de Fox diodelaser is snel en effectief. In combinatie met schimmel onderzoek en pedicuren van de nagels heeft de behandeling een maximale kans van slagen.

Ga naar prijslijst

Is de behandeling pijnlijk?

De laser brengt de energie geleidelijk over naar de geïnfecteerde kalknagel. Tijdens de behandeling voelt u eenprikkeling en voelt u dat de temperatuur van de nagels oploopt.

Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. De behandelaar heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende programma’s waarmee de intensiteit en dus de gevoeligheid van de behandeling, hoger of lager kan worden ingesteld.

Aantal behandelingen

In de meeste gevallen zijn twee tot drie kalknagel laserbehandelingen voldoende. De eerste twee behandelingen vinden binnen vier weken plaats.

Twee maanden na de tweede behandeling kan eventueel worden besloten om nog een extra (deel)behandeling uit te voeren. De behandelde nagel heeft tussen de negen en twaalf maanden nodig om volledig uit te groeien tot een gezonde nagel.

Contact & Afspraak

Disclaimer: Resultaten verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en opbouw van de nagel en kunnen daarom niet worden gegarandeerd. Contra-indicatie: cliënten met neuropathie en cliënten met ontstoken weefsel in combinatie met zeer uitgebreide voetschimmel kunnen niet met de laser behandeld worden.