Tattoo verwijderen kosten

Behandelingen - MediDerm

Tatoeage Verwijderen

Nu vanaf €90,-  

Aan de hand van het formaat van uw tatoeage wordt er een prijs per behandeling afgesproken. Het maakt daarbij niet uit op welke locatie de tatoeage is geplaatst of dat de tattoo uit meerdere kleuren is opgebouwd. Naar prijslijst

Kosten verwijderen tatoeage

Bij het verwijderen van een tatoeage kan een laser niet alle lagen in één behandelingssessie doorbreken. Er zijn daarom meerdere sessies nodig omdat de huid moet herstellen van deze sessies. De huid blijft meestal rood, een beetje gezwollen en in sommige gevallen ontstaan er blaren. Het is raadzaam om er minstens zes tot acht weken rust tussen te laten zitten. Allemaal factoren die bepalend zijn bij de kosten voor een tatoeage verwijderen.
Over het algemeen kunnen de benodigde sessies variëren tussen de twee tot twaalf sessies, afhankelijk van de grootte van de tatoeage. Een middelgrote tatoeage, ongeveer de grootte van een mobiele telefoon, kan tussen de vijf en tien sessies nodig hebben. Om de negatieve effecten te minimaliseren en de resultaten te verbeteren, zijn er een reeks aanbevelingen:

Volg alle sessies

In sommige gevallen stoppen mensen de behandeling voordat ze het optimale resultaat hebben bereikt.

Volg de onderhoudsinstructies

Mogelijk moet u het gebied wassen, een paar dagen een antibioticum en/of vocht inbrengende crème aanbrengen en het gebied bedekken totdat de huid geneest.

Bescherm de huid

Bescherm de huid gedurende drie maanden tegen de zon: de beste manier om dit te doen is door het gebied te bedekken met kleding. Hiermee wordt het licht volledig geblokkeerd.
Experts adviseren om in de koudste tijd van het jaar te beginnen met het verwijderen van een tatoeage. Zo wordt het behandelde gebied niet blootgesteld aan de zon. Als dit niet mogelijk is, moeten de behandelde gebieden worden bedekt met een verband. In eerste instantie moet de huid, die wat kwetsbaarder is, goed worden beschermd met een zonnecrème. Het zal na verloop van tijd vanzelf herstellen. Naar prijslijst

Kosten tatoeage laten verwijderen: de factoren

Factoren die de prijs van de behandeling bepalen:

Kleur en kwaliteit van de inkt

De kleur van de tatoeage speelt een belangrijke rol in de kosten en complexiteit van het verwijderingsproces. Zwarte en donkere inkten breken vrij snel af, dus het verwijderen van een donkere tatoeage kost minder tijd dan het verwijderen van een gekleurde tatoeage. Zwart, donkerblauw en rood zijn het gemakkelijkst te wissen. Daarentegen zijn lichtere kleuren zoals geel, blauw of wit veel moeilijker te verwijderen. In dit geval kan het gebruik van verschillende lasers en meerdere behandelingen nodig zijn. Uiteraard brengt dit ook een hoger kostenplaatje met zich mee. Professionele tatoeages hebben meer tijd nodig om verwijderd te worden dan tatoeages van amateurs die inkt gebruiken van mindere kwaliteit. Professioneel gezette tatoeages zijn meestal aanwezig in de diepere lagen van de huid.

Hoe oud de tatoeage is

Naast de kwaliteit van de inkt, heeft het aantal jaren dat u de tatoeage heeft ook invloed op het aantal benodigde sessies. Tatoeages van tien jaar of ouder, zijn gemakkelijker te verwijderen dan nieuwere tatoeages.

Grootte

Hoewel tatoeages van elke grootte kunnen worden verwijderd, zullen de tijd en kosten hoger zijn naarmate de maat de tatoeage groter is.

De locatie op het lichaam

Tatoeages op plekken waar de huid erg dun is, zijn moeilijker te verwijderen dan op plekken waar de huid dik is. Daarnaast is ook de nabijheid van de tatoeage tot het hart van invloed. De gebieden die zich het dichtst bij het hart bevinden, zullen sneller genezen met het gebruik van de laser omdat er een betere doorbloeding is. Een tatoeage op de borst of rug is gemakkelijker te verwijderen dan een tatoeage op de enkel of voet. Al deze factoren bepalen ook de kosten van de behandeling.

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in:
  • Amsterdam
  • Arnhem
  • Nijmegen
  • Utrecht
  • Amersfoort
  • Hilversum
  • Veenendaal
  • Bennekom
  • Ede
Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Onze vestigingen

Effectieve laser voor elke kleur

Met de Q-Plus C laser van Quanta beschikt MediDerm  over één van de meest krachtige en meest veelzijdige laser die er is. Deze laser geldt al jaren als de gouden standaard voor het veilig en effectief verwijderen van tatoeages. De Q-Plus C laser werkt met 3 verschillende golflengtes; 1064nm (Nd:YAG), 532nm (KTP) en 694nm (Ruby) waarmee vrijwel alle kleuren inkt kunnen worden behandeld.

Waarderingen

9.4

MediDerm is 888 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 9.4.
Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen, afhankelijk van onder andere leeftijd van de tatoeage, huidtype en soort inkt en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.