Schimmelnagels Laserbehandeling Huidtherapie - MediDerm Leidsche Rijn

Schimmelnagels Laserbehandeling

Helaas hebben veel mensen last van schimmelnagels. Circa 15% van alle volwassenen krijgt er een keer mee te maken, vooral bij de teennagels maar ook vingernagels kunnen besmet raken.

Meestal begint de infectie aan de nagelrand. De nagels verkleuren hierdoor van witgeel tot bruin. In een later stadium kunnen de nagels dik en brokkelig worden of laten zelfs los. Bij mensen met een verminderde weerstand en diabetes patiënten treedt infectie sneller op. De nagels vormen een hinderlijke ontsiering en kunnen pijnlijk zijn.

Alles onder 1 dak bij MediDerm

Kalknagels, ofwel schimmelnagels is een schimmelinfectie van de nagel die moeilijk te genezen is. Bij MediDerm Leidsche Rijn kunnen alle noodzakelijke stappen gecombineerd worden, zelfs in één behandeling. Microscopisch onderzoek, pedicuren van de nagels en aansluitend de laserbehandeling zelf. Alleen op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de behandeling een goede kans van slagen heeft.

Kies ook voor kwaliteit en zekerheid

 • Ruim 17 jaar specialist in laserbehandelingen
 • Behandeling door ervaren huidtherapeuten
 • Persoonlijke aandacht en deskundig advies
 • Verschillende behandelmethoden
 • De nieuwste lasers
 • Behandeling in professionele medische omgeving
 • U kunt snel terecht, geen lange wachttijden
 • Wij staan garant voor een optimaal resultaat

Hoe ontstaat besmetting?

Besmetting ontstaat door dezelfde schimmelsoort (dermatofyten) die ook voetschimmel veroorzaakt. De schimmel kan worden overgedragen op andere personen, bijvoorbeeld door met blote voeten openbare douche- en badruimtes te betreden.

In veel gevallen begint de besmetting op één nagel en raken vervolgens meerdere nagels aangedaan. Normaal gesproken is een nagel te dik om schimmels door te laten maar nagels die beschadigd zijn door sporten of door het dragen van te nauwe schoenen, kunnen toch geïnfecteerd raken. Vocht en warmte geven eenmaal aanwezige schimmels de kans zich dieper in de huid en nagels te nestelen.

Met welke methodes kan een infectie worden behandeld ?

 • Antischimmel zalven of crèmes; schimmels zitten vooral aan de onderkant van de nagel en zijn daardoor van buitenaf slecht bereikbaar met antischimmel crèmes. De meeste antischimmel preparaten worden in de vorm van een crème of een zalf op de nagel aangebracht. Keratine, de belangrijkste bouwstof van de nagel, is alleen vrijwel ondoordringbaar waardoor de medicijnen soms niet tot de infectie kunnen doordringen.
 • Medicijnen; antischimmelpillen / terbinafine tabletten kunnen bijwerkingen hebben en ook de werking van andere medicijnen zoals antidepressiva, bloedverdunners en hartmedicijnen beïnvloeden. Een kuur duurt ongeveer 3 maanden met ca 25-30% kans dat de medicijnen niet aanslaan. Uw huisarts of apotheek kan u hierover verder informeren.
 • Laserbehandeling; Een laserbehandeling bestrijdt schimmelnagels doelgericht en effectief. Bij MediDerm Leidsche Rijn wordt de FOX diodelaser ingezet die speciaal voor deze aandoening is ontwikkeld. Bij MediDerm Leidsche Rijn bieden wij u alle benodigde stappen voor een optimaal resultaat.

Stap 1 onderzoek

Meestal zijn de verschijnselen van een voetschimmel of schimmelnagels voor een huidtherapeut goed herkenbaar. Bij twijfel kunnen wij schilfers van de nagels onderzoeken door het aanmaken van een preparaat en deze te analyseren met een microscoop.

Na afname van schilfers krijgt u na een week de uitslag. Het gebruik van antischimmel middelen verhindert een juiste diagnose, stopt u daarom minimaal twee weken voor de afname met het gebruik.

Stap 2 pedicuren

Voor een effectieve behandeling mag de nageldikte niet groter zijn dan circa 1 mm.Voorafgaand aan de lasertherapie moeten de nagels, indien te dik, worden afgevlakt door een medisch pedicure.

Dit kan in een aantal praktijken van MediDerm Leidsche Rijn professioneel en direct voor de laserbehandeling worden uitgevoerd door onze eigen medisch pedicure. De kosten voor het pedicuren van twee voeten bedraagt € 35,- en duurt ca 15 minuten.

Stap 3 lasertherapie

Het principe van de laserbehandeling is gebaseerd op het uitschakelen van de schimmel door selectieve thermische overbelasting. Dit gaat met behulp van een FOX diodelaser met een golflengte van 1.064nm die voor deze toepassing is ontwikkeld.

Bij de behandeling bereikt een fijne laserstraal het midden van de schimmelkolonie op het nagelbed. De energie van de laserstraal wordt door de schimmel opgenomen en omgezet in warmte. De celstructuur van de schimmels raakt bij een temperatuur van 45 graden permanent beschadigd waardoor de schimmel afsterft en uitbreiding van de infectie wordt effectief stopgezet.

De lasertherapie is veilig en doeltreffend. Bij de behandeling wordt de nagel zelf en het aangrenzende huidweefsel ontzien.

Is de behandeling pijnlijk?

De laser brengt de energie geleidelijk over naar de geïnfecteerde schimmelnagel. Tijdens de behandeling voelt u een prikkeling en voelt u dat de temperatuur van de nagels oploopt.

Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren.

De behandelaar heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende programma’s waarmee de intensiteit en dus de gevoeligheid van de behandeling, hoger of lager kan worden ingesteld.

Vanaf € 99,-

Schimmelnagels Laserbehandeling met de
Fox III diodelaser

Aantal behandelingen

Een behandeling met de Fox diodelaser is snel en effectief. In de meeste gevallen zijn twee tot drie behandelingen voldoende. De eerste twee behandelingen vinden binnen vier weken plaats.

Twee maanden na de tweede behandeling kan eventueel worden besloten om nog een extra (deel) behandeling uit te voeren. De behandelde nagel heeft tussen de negen en twaalf maanden nodig om volledig uit te groeien tot een gezonde nagel.

Naar prijslijst

Cliënt waarderingen

MediDerm is 861 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 9.4.

9.4

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in:
Amsterdam, ArnhemNijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede.

Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze vestigingen

Laatste Reviews

Disclaimer: Resultaten verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en opbouw van de nagel en kunnen daarom niet worden gegarandeerd. Contra-indicatie: cliënten met neuropathie en cliënten met ontstoken weefsel in combinatie met zeer uitgebreide voetschimmel kunnen niet met de laser behandeld worden.