Tatoeage verwijderen

Behandelingen - MediDerm Nijmegen

Snel en veilig tatoeage verwijderen

Misschien heeft u om een bepaalde reden spijt van uw tatoeage. Omdat deze in een opwelling is geplaatst, niet meer zo mooi is als vroeger of misschien klopt de tekst gewoon niet meer. Ook wordt regelmatig gevraagd of wij de tatoeage willen vervagen voor een cover-up.

Bij MediDerm Nijmegen hebben wij jarenlange ervaring met het verwijderen van alle kleuren tatoeages. Vanuit een professionele medische omgeving helpen onze deskundige huidtherapeuten u graag om een tatoeage veilig te verwijderen of vervagen. Daarvoor maken we gebruik van de best gewaardeerde laser op dit gebied, de Quanta Q-Plus C.

Effectieve laser voor elke kleur

Met de Q-Plus C laser van Quanta beschikt MediDerm Nijmegen over één van de meest krachtige en meest veelzijdige laser die er is.

Deze laser geldt al jaren als de gouden standaard voor het veilig en effectief verwijderen van tatoeages.

De Q-Plus C laser werkt met 3 verschillende golflengtes; 1064nm (Nd:YAG), 532nm (KTP) en 694nm (Ruby) waarmee vrijwel alle kleuren inkt kunnen worden behandeld.

De werking van de laserbehandeling

Bij tatoeage verwijdering wordt uw tatoeage behandeld met zeer snel opeenvolgende laserpulsen met een unieke vierkante spot van ca. 5 mm2. Dankzij deze vierkante vorm kan nauwkeurig aansluitend worden behandeld.

Het laserlicht van de laserpuls gaat door de bovenste huidlaag “epidermis” heen en bereikt op 1,5 tot 2 mm diepte de ingekapselde inkt van de tatoeage. Door een plotselinge energie afgifte wordt de inkt verpulverd in minuscule deeltjes. Deze deeltjes zijn nu klein genoeg om door het lichaam zelf te worden afgevoerd. Dit proces heeft tijd nodig vandaar dat er ca. 8 weken tussen iedere behandeling wordt gepland.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is op de tatoeage een witte waas te zien, dit wordt laser-snow genoemd en is een normale reactie van de huid. De witte waas zal binnen een uur wegtrekken. Ook kan er lichte zwelling op de tatoeage te zien zijn met wat roodheid eromheen

Op de dag van de behandeling is het goed om extra water te drinken zodat het lichaam de afvalstoffen beter kan afvoeren. Drie weken voor- en na de behandeling moet u de zon of zonnebank vermijden. Tot drie weken na de behandeling kunt u het behandelde gebied insmeren met een sunblock (minimaal factor 30). Dit is van belang om pigment verstoringen te voorkomen.

Aantal behandelingen

In de meeste gevallen kunnen zwarte tatoeages worden verwijderd in 6 tot 8 behandelingen. Alleen bij bepaalde kleuren zijn meer behandelingen noodzakelijk. Voorbeeld; bij 7 behandelingen met een gemiddelde rustperiode van ca. 8 weken is een tatoeage dus binnen 1 jaar geheel verwijderd.

Het soort en kleur inkt en de diepte van de tatoeage in de huid zijn belangrijke factoren bij het tatoeage verwijderen. Het aantal benodigde behandelingen is daarom vooraf niet precies aan te geven, immers geen twee tatoeages zijn hetzelfde en niet iedere huid reageert hetzelfde. Zwarte, rode en donkerblauwe tatoeages verdwijnen in de praktijk het snelste. De kleuren groen en lichtblauw verdwijnen iets minder snel en voor de kleuren geel en oranje moet u het meeste geduld opbrengen omdat deze kleuren relatief weinig pigmenten bevatten.

Waarderingen

9.4

MediDerm is 861 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 9.4.

Tatoeage Verwijderen

Nu vanaf €90,-

Aan de hand van het formaat van uw tatoeage wordt er een prijs per behandeling afgesproken. Het maakt daarbij niet uit op welke locatie de tatoeage is geplaatst of dat de tatoeage uit meerdere kleuren is opgebouwd.

Naar prijslijst

Kies ook voor kwaliteit en zekerheid

  • 18 jaar gespecialiseerd in laserbehandelingen
  • Behandeling door deskundige huidtherapeuten
  • Lasers voor alle kleuren tatoeages
  • Behandeling in professionele medische omgeving
  • U kunt snel terecht, geen lange wachttijden
  • Wij staan garant voor een optimaal resultaat

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in: ArnhemNijmegen, Utrecht, Amersfoort,
Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede.

Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze vestigingen

Laatste Reviews

Nano- of picoseconde.

Er is recentelijk veel hype over picosecondelasers. Door deze technologie, waarbij de puls in een picoseconde wordt afgegeven in plaats van een nanoseconde, zouden tatoeages sneller en veiliger verwijderd kunnen worden.

In de praktijk blijken de resultaten van de nanosecondelaser van Quanta echter 100% vergelijkbaar. Door het gebruik van 3 golflengtes heeft de Quanta Q Plus C reeds alle techniek in huis voor een optimaal resultaat. De claim dat iemand met een picoseconde laser 2x zo snel van zijn tatoeage afkomt wordt helaas niet waargemaakt. Er is slechts een besparing haalbaar van 1 tot 2 behandelingen terwijl de behandelprijzen bij picoseconde lasers in de regel wel 2 keer zo hoog zijn.

Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen, afhankelijk van onder andere leeftijd van de tatoeage, huidtype en soort inkt en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.