Tatoeage verwijderen
Behandelingen

Tatoeages zijn populair

Het zetten van tatoeages kent een lange geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie en is door vele volkeren overal ter wereld toegepast. Dat tatoeages populair zijn blijkt wel uit het feit dat bijna 1 op de 4 volwassenen een tatoeage heeft.

Misschien heeft u om een bepaalde reden spijt van uw tatoeage omdat deze in een opwelling is geplaatst, niet meer zo mooi is als vroeger of misschien klopt de tekst gewoon niet meer ? Ook wordt wel eens gevraagd of wij de tatoeage willen afzwakken voor een cover-up. Bij de huidtherapeuten van MediDerm kunt u uw tatoeage veilig laten verwijderen of vervagen met de Q-switched nanoseconde laser van Quanta.

Kan elke kleur worden verwijderd ?

Met de Q-Plus C laser van Quanta beschikt MediDerm  niet alleen over de meeste krachtige laser op de markt, maar ook de meest veelzijdige. De Q-Plus C werkt met 3 verschillende golflengtes, Ruby 694nm en Nd:YAG 1064nm + 532nm waarmee vrijwel alle kleuren effectief kunnen worden behandeld.

Al vanaf € 65,-

Behandelingen Tatoeage Verwijderen

Aan de hand van het formaat van uw tatoeage wordt er een prijs per behandeling afgesproken. Het maakt daarbij niet uit op welke locatie de tatoeage is geplaatst of dat de tatoeage uit meerdere kleuren is opgebouwd.

Profiteer nu van onze scherpe tarieven.

Ga naar prijslijst

De werking van de laserbehandeling kort samengevat.

Bij tatoeage verwijdering wordt uw tatoeage behandeld met zeer snel opeenvolgende laserpulsen met een unieke vierkante puls van ca. 5 mm2. Dankzij de vierkante vorm kan erg nauwkeurig worden gewerkt.

Het laserlicht van de laserpuls gaat door de bovenste huidlaag “epidermis” heen en bereikt op 1,5 tot 2 mm diepte de ingekapselde inkt van de tatoeage. Door een plotselinge energie afgifte wordt de inkt verpulverd in miniscule deeltjes. Deze deeltjes zijn nu klein genoeg om door het lichaam zelf te worden afgevoerd. Dit proces heeft tijd nodig vandaar dat er ca 8 weken tussen iedere behandeling wordt gepland.

Nano- of picoseconde.

Er is recentelijk veel hype over picosecondelasers. Door deze technologie, waarbij de puls in een picoseconde wordt afgegeven in plaats van een nanoseconde, zouden tatoeages sneller en veiliger verwijderd kunnen worden.

In de praktijk blijken de resultaten van de nanosecondelaser van Quanta echter 100% vergelijkbaar. Door het gebruik van 3 golflengtes heeft de Quanta Q Plus C reeds alle techniek in huis voor een optimaal resultaat. De claim dat iemand met een picoseconde laser 2x zo snel van zijn tatoeage afkomt wordt helaas niet waargemaakt. Er is slechts een besparing haalbaar van 1 tot 2 behandelingen terwijl de behandelprijzen bij picoseconde lasers in de regel wel 2 keer zo hoog zijn.

Voorbeelden van resultaten

De Q-Plus C laser boekt op dit moment de beste resultaten bij het verwijderen van tattoo’s / tatoeages en permanente make-up.

In de meeste gevallen zal de tatoeage na de benodigde behandelingen volledig verdwenen zijn.

Voor na foto's

Aantal behandelingen

In de meeste gevallen kunnen zwarte tatoeages worden verwijderd in 6 tot 8 behandelingen. Alleen bij bepaalde kleuren zijn meer behandelingen noodzakelijk. Voorbeeld; bij 7 behandelingen met een gemiddelde rustperiode van 7 weken is een tatoeage dus binnen 1 jaar geheel verwijderd. 

Het soort en kleur inkt en de diepte van de tatoeage in de huid zijn belangrijke factoren bij het tatoeage verwijderen. Het aantal benodigde behandelingen is daarom vooraf niet precies aan te geven, immers geen twee tatoeages zijn hetzelfde en niet iedere huid reageert hetzelfde. Zwarte, rode en donkerblauwe tatoeages verdwijnen in de praktijk het snelste. De kleuren groen en lichtblauw verdwijnen iets minder snel en voor de kleuren geel en oranje moet u het meeste geduld opbrengen omdat deze kleuren relatief weinig pigmenten bevatten.

 

Behandeling met de Quanta Q plus-C

Door de snelle laser duurt een behandeling niet lang.

 

Homogene vierkante laserspot 

Een veilige behandeling met optimaal resultaat.

 

Resultaat na 1 behandeling

Witte lasersnow verdwijnt kort na de behandeling

Na de behandeling

Direct na de behandeling is op de tatoeage een witte waas te zien, dit wordt lasersnow genoemd en is een normale reactie van de huid. De witte waas zal binnen een uur wegtrekken. Ook kan er lichte zwelling op de tatoeage te zien zijn met wat roodheid eromheen

Op de dag van de behandeling is het goed om extra water te drinken zodat het lichaam de afvalstoffen beter kan afvoeren. Drie weken voor- en na de behandeling moet u de zon of zonnebank vermijden. Tot drie weken na de behandeling kunt u het behandelde gebied insmeren met een sunblock (minimaal factor 30). Dit is van belang om pigment verstoringen te voorkomen.

Vierkante laserspot

De tatoeage wordt behandeld door snel opeenvolgende laserpulsen met een unieke vierkante spot van 5mm2. Dankzij de vorm is de kans op overlapping van de pulsen veel kleiner waardoor de hersteltijd van de huid met 20% wordt ingekort.

Bovendien zorgt een zuivere en homogene lichtpuls ervoor dat er geen littekens ontstaan na de behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?

Het weghalen van een tatoeage is niet pijnloos, net zo min als het zetten van een tatoeage. 

Naarmate de tatoeage vervaagt neemt de gevoeligheid van de behandeling ook verder af. 

Er is koelapparatuur aanwezig waarmee de huid met koude lucht kan worden na gevoeld waardoor de behandeling goed is te verdragen.

Contact & Afspraak

Disclaimer: Resultaten kunnen per persoon verschillen, afhankelijk van onder andere leeftijd van de tatoeage, huidtype en soort inkt en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.