Permanent Ontharen

Definitief Ontharen - MediDerm Utrecht

Definitief ontharen 

Er zijn verschillende behandelmethoden voor definitief ontharen. Eén methode die voor alle huidtypen en haarkleuren optimaal is die bestaat helaas niet.

Huidkleur, haarkleur, haardikte en diepte van de haarfollikel zijn belangrijke factoren bij het bepalen van de juiste behandeling.

Bij MediDerm zijn we ruim 17 jaar gespecialiseerd in definitief ontharen en beschikken we over verschillende behandelmethoden zodat voor elke situatie de meest geschikte behandeling kunnen aanbieden.

Laser ontharen 

Laser is al sinds jaren een medisch erkende techniek voor het definitief verwijderen van ongewenste haargroei. De Alexandrite laser is onze eerste keus voor de behandeling van het lichte huidtype 1 tot en met het getinte huidtype 4. Bij huidtypen 5 en 6 kiezen we voor behandeling met de YAG laser.

De grote effectiviteit van de laserbehandeling met de nieuwste Candela GentleLase pro en GentleMax Pro staan garant voor een snel en optimaal resultaat.

Lees meer

Blend epileren

Blend- of elektrische epilatie is geschikt voor relatief kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht. Daarbij is het geschikt voor alle haarkleuren; grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie behandeld kunnen worden.

Met behulp van een minuscuul naaldje wordt de haar in het haarzakje verwarmd en vervolgens verwijderd. Storende haartjes kunnen zo één voor één behandeld worden. Blend- of elektrische epilatie is veilig voor elk huidtype.

Alle MediDerm praktijken zijn uitgerust met de nieuwste Candela GentleMax Pro Alexandrite laser en YAG laser. Tevens beschikken we over blend apparatuur voor elektrische epilatie. Met het aanbod aan behandelingen voor definitief ontharen onderscheiden we ons van andere klinieken en praktijken.

Profiteer van voordelige pakketten bij laser ontharen

Om het laser ontharen nog aantrekkelijker te maken hebben wij voordelige pakketten samengesteld. Er is altijd een pakket die bij u past! Ontdek alle pakketten. 

Bekijk de pakketten

Wat vergoed uw Zorgverzekeraar

Bij de meeste zorgverzekeraars komt definitief ontharen in aanmerking voor vergoeding vanuit het aanvullende pakket. Er is in principe geen vergoeding vanuit de basisverzekering

MediDerm is erkend door alle zorgverzekeraars.

Klik op de onderstaande link voor alle vergoedingen per zorgverzekeraar.

Vergoedingen

Kies ook voor kwaliteit en zekerheid

  • Ruim 18 jaar dé specialist in laser ontharen
  • Behandeling door ervaren huidtherapeuten
  • Persoonlijke aandacht en deskundig advies
  • Verschillende behandelmethoden
  • De nieuwste lasers
  • Behandeling in professionele medische omgeving
  • U kunt snel terecht, geen lange wachttijden

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in:
Amsterdam, ArnhemNijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede.

Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze vestigingen

Behandelkuur

Voor elke vorm van definitief ontharen geldt dat meerdere behandelingen nodig zijn om alle haargroei definitief te verwijderen. Dit komt omdat haren alleen in de groeifase kunnen worden verwijderd en niet alle haren zich tegelijk in de groeifase bevinden. Lees hierover meer bij ‘haargroeicyclus’.

Het aantal behandelingen hangt af van de haarkleur, haartype, huidkleur, hormoonhuishouding, de plaats op het lichaam en de hoeveelheid haargroei. Daarnaast heeft de kwaliteit van de behandeling grote invloed op het aantal benodigde behandelingen.

Afhankelijk van deze factoren kunnen in de ene situatie vier behandelingen volstaan maar kunnen in een ander geval zes of acht behandelingen nodig zijn.
Tijdens een consult kunnen we deze belangrijke factoren beoordelen en vooraf een goede indicatie geven over het aantal behandelingen. De interval tussen de behandelingen varieert, afhankelijk van de plaats op het lichaam en fysiologische aspecten, van vier tot twaalf weken.

Na elke behandeling ziet u resultaat en vermindert de haargroei.

De haargroeicyclus

Haar groeit niet constant maar in verschillende fasen. De haargroeicyclus kent drie fasen:

  • Anageen ( groeifase, het haar hangt vast aan de follikel )
  • Catageen ( overgang, het haar maakt zich los van de follikel )
  • Telogeen ( slapend, het haar is helemaal los van de follikel )

In de groeifase heeft het haartje contact met de haarfollikel. Alleen in deze fase kan de laser of Elos energie via het haartje naar de haarfollikel worden geleid om te worden uitgeschakeld.
 Als de haar verwijderd is en kan er geen haar meer groeien. Bovendien maakt het lichaam na de geboorte geen nieuwe haarfollikels meer aan. Eenmaal weg, is altijd weg.

Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase naar de overgangsfase en verder gaan naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de stamcellen een nieuwe haar produceren. 
Het percentage haar in de groeifase is met name afhankelijk van de plaats op het lichaam. Verder zijn geslacht, etniciteit en hormoonhuishouding ook van invloed op de hoeveelheid haren in de groeifase.

Zo zijn ongeveer 65% van onze haren in het gezicht en 25% van de haren op onze benen in de groeifase. Daarbij telt een gezicht veel meer haarfollikels dan benen.

Laseren door arts en huidtherapeut

De regering heeft in 2017 voorgesteld om van laser behandelingen een voorbehouden handeling te maken voor uitsluitend artsen en huidtherapeuten. Dat betekend dat alleen huidtherapeuten en artsen laserbehandelingen nog mogen uitvoeren. De minister heeft hiervoor een wijziging bij de Wet BIG ingediend. Zeer waarschijnlijk zal deze wet binnenkort een feit zijn. Aangezien alle laserbehandelingen bij MediDerm  worden uitgevoerd door huidtherapeuten en BIG geregistreerde behandelaars, behouden wij na invoering van de wetswijziging de volledige bevoegdheid voor laserbehandelingen.

Wetenschappelijke zekerheid en FDA goedkeuring

De laser en Elos behandelingen voor definitief ontharen zijn wetenschappelijk gedocumenteerd. De laser en Elos behandelapparatuur van Syneron en Candela waarmee u bij MediDerm wordt behandeld is medisch erkend en FDA goedgekeurd.

Contra-indicaties: Bij de volgende indicaties komt u (tijdelijk) niet in aanmerking voor definitief ontharen met laser of Elos; neuropathie, diabetes, epilepsie. Ook wanneer u zwanger bent of een antibiotica kuur volgt kunt u tijdelijk niet worden behandeld.

Disclaimer: Resultaten kunnen verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huid- en haartype en opbouw van de huid en kunnen daarom niet worden gegarandeerd.