Kalknagels Behandelingen - MediDerm Veenendaal

Kalknagels

Kalknagels worden veroorzaakt door een schimmelinfectie die moeilijk te genezen is. Bij MediDerm Veenendaal bieden we een effectieve behandeling voor kalknagels waarbij de schimmel met behulp van een speciale laser wordt bestreden.

Ook voor diagnose van de schimmel en de voorbehandeling van dikke kalknagels kunt u bij onze deskundige behandelaars terecht.

Veel mensen hebben last van kalknagels of schimmelnagels, circa 15% van alle volwassenen krijgt er een keer mee te maken. Vooral bij de teennagels treedt infectie op maar bij vingernagels komt het ook voor. Schimmelinfecties ontstaan vooral in slecht groeiende nagels, in vochtige nagels en in beschadigde nagels.

Alles in één behandeling

Bij MediDerm Veenendaal kunnen alle noodzakelijke stappen van de behandeling gecombineerd worden, zelfs in één afspraak. Na de diagnose van de schimmel en het vlakken van de nagels vindt aansluitend de laserbehandeling zelf plaats. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de behandeling een goede kans van slagen heeft. Een gecombineerde behandeling bieden we niet in alle MediDerm vestigingen aan, informeer naar de mogelijkheden bij u in de buurt.

Hoe ontstaat besmetting?

Besmetting ontstaat door dezelfde schimmelsoort (dermatofyten) die ook voetschimmel veroorzaakt. De schimmel kan worden overgedragen op andere personen, bijvoorbeeld door met blote voeten openbare douche- en badruimtes te betreden. Meestal begint de infectie aan de nagelrand. De nagels verkleuren van witgeel tot bruin. In een later stadium kan de nagel dik en brokkelig worden of zelfs loslaten.

In veel gevallen begint de besmetting bij één nagel en raken vervolgens meerdere nagels aangedaan. Normaal gesproken is een nagel te dik om schimmels door te laten maar nagels die beschadigd zijn door sporten of door het dragen van te nauwe schoenen, kunnen toch geïnfecteerd raken. Vocht en warmte geven eenmaal aanwezige schimmels de kans zich dieper in de huid en nagels te nestelen.

Met welke methodes kan een infectie worden behandeld ?

 • Antischimmel zalven of crèmes; schimmels zitten vooral aan de onderkant van de nagel en zijn daardoor van buitenaf slecht bereikbaar met antischimmel crèmes. De meeste antischimmel preparaten worden in de vorm van een crème of een zalf op de nagel aangebracht. Keratine, de belangrijkste bouwstof van de nagel, is alleen vrijwel ondoordringbaar waardoor de medicijnen soms niet tot de infectie kunnen doordringen.
 • Medicijnen; antischimmelpillen / terbinafine tabletten kunnen bijwerkingen hebben en ook de werking van andere medicijnen zoals antidepressiva, bloedverdunners en hartmedicijnen beïnvloeden. Een kuur duurt ongeveer 3 maanden met ca 25-30% kans dat de medicijnen niet aanslaan. Uw huisarts of apotheek kan u hierover verder informeren.
 • Laserbehandeling; Een kalknagels laserbehandeling bestrijdt kalknagels doelgericht en effectief. Bij MediDerm Veenendaal wordt de FOX diodelaser ingezet die speciaal voor deze aandoening is ontwikkeld. Bij MediDerm Veenendaal bieden wij u alle benodigde stappen voor een optimaal resultaat.

Stap 1 onderzoek

Meestal zijn de verschijnselen van kalknagels voor een huidtherapeut goed herkenbaar en kan de diagnose visueel gebeuren. Bij twijfel kunnen wij de nagels onderzoeken door het aanmaken van een preparaat en deze direct analyseren.

Het gebruik van antischimmel middelen kan een juiste diagnose verhinderen, daarom adviseren wij hiermee twee weken voor de afspraak te stoppen.

Stap 2 pedicuren

Voor een effectieve behandeling mag de nageldikte niet groter zijn dan circa 1 mm. Voorafgaand aan de lasertherapie moeten de nagels, indien te dik, worden afgevlakt door een pedicure.

Dit kan in een aantal praktijken van MediDerm direct voor de laserbehandeling worden uitgevoerd door onze pedicure. Dat is wel zo efficiënt, het scheelt u een afspraak en tijd. Waar dit niet mogelijk is werken wij samen met externe pedicures. Hierbij kunnen wij u adviseren.

Stap 3 lasertherapie

Het principe van de kalknagel laserbehandeling is gebaseerd op het uitschakelen van de schimmel door selectieve thermische overbelasting. Dit gaat met behulp van een FOX diodelaser met een golflengte van 1.064nm die speciaal voor deze toepassing is ontwikkeld.

Bij de behandeling bereikt een fijne laserstraal het midden van de schimmelkolonie op het nagelbed. De energie van de laserstraal wordt door de schimmel opgenomen en omgezet in warmte. De celstructuur van de schimmels raakt bij een temperatuur van 45 graden permanent beschadigd waardoor de schimmel afsterft en uitbreiding van de infectie wordt effectief stopgezet.

De lasertherapie is veilig en doeltreffend. Bij de behandeling wordt de nagel zelf en het aangrenzende huidweefsel ontzien.

Aantal behandelingen

In de meeste gevallen zijn drie tot vier kalknagel laserbehandelingen voldoende. De eerste twee behandelingen vinden binnen vier weken plaats.

Twee maanden na de tweede behandeling kan eventueel worden besloten om nog een extra (deel)behandeling uit te voeren. De behandelde nagel heeft tussen de negen en twaalf maanden nodig om volledig uit te groeien tot een gezonde nagel.

Is de behandeling pijnlijk?

De laser brengt de energie geleidelijk over naar de geïnfecteerde kalknagel. Tijdens de behandeling voelt u een prikkeling en voelt u dat de temperatuur van de nagels oploopt.

Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren. De behandelaar heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende programma’s waarmee de intensiteit en dus de gevoeligheid van de behandeling, hoger of lager kan worden ingesteld.

Vanaf €99,-

Kalknagels met de
Fox III diodelaser

Effectief

Een behandeling met de Fox diodelaser is snel en effectief. In combinatie met schimmel onderzoek en pedicuren van de nagels heeft de behandeling een maximale kans van slagen.

Naar prijslijst

Kies ook voor kwaliteit en zekerheid

 • Ruim 18 jaar specialist in laserbehandelingen
 • Behandeling door ervaren huidtherapeuten
 • Persoonlijke aandacht en deskundig advies
 • Verschillende behandelmethoden
 • De nieuwste lasers
 • Behandeling in professionele medische omgeving
 • U kunt snel terecht, geen lange wachttijden
 • Wij staan garant voor een optimaal resultaat

Waar vindt u een praktijk ?

Voor een behandeling bij MediDerm kunt u terecht in:
Amsterdam, ArnhemNijmegen, Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Veenendaal, Bennekom en Ede.

Alle praktijken zijn gevestigd in een professionele medische omgeving. Uw auto kunt u gratis parkeren en alle locaties zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Onze vestigingen

Cliënt waarderingen

MediDerm is 861 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 9.4.

9.4

Disclaimer: Resultaten verschillen per persoon afhankelijk van onder andere leeftijd, huidtype en opbouw van de nagel en kunnen daarom niet worden gegarandeerd. Contra-indicatie: cliënten met neuropathie en cliënten met ontstoken weefsel in combinatie met zeer uitgebreide voetschimmel kunnen niet met de laser behandeld worden.